Centralno-evropska inicijativa (CEI) raspisuje vanredni poziv za podnošenje projekata: Za rješavanje specifičnih potreba 600.000 evra

S obzirom na to da sve veći broj zemalja, regija i gradova proglašava vanredno stanje – i Svjetska zdravstvena organizacija je službeno proglasila pandemiju – Centralno-evropska inicijativa (CEI) raspisuje vanredni poziv za podnošenje prijedloga projekata koji će dodijeliti donacije za rješavanje specifičnih potreba na lokalnom nivou. Cilj je pružiti podršku zajednicama i teritorijima država članica CEI-a u suočavanju s ovom hitnom situacijom jednostavnim alatom, koji će brzo odgovoriti na potrebe građana. Budžet ovog vanrednog poziva je 600 000 evra.

Centralno-evropska inicijativa (CEI) namjerava doprinijeti suočavanju sa globalnim izbijanjem KOVID-19 opipljivim i neposrednim djelovanjem koje se odnosi na svojih 17 država članica, a to su: Albanija, Bjelorusija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Hrvatska, Češka, Mađarska, Italija, Moldavija, Crna Gora, Sjeverna Makedonija, Poljska, Rumunija, Srbija, Slovačka, Slovenija i Ukrajina, s posebnom pažnjom na one zemlje koji nisu članice EU.